Δράσεις ESG της People for Business

 Σκοπός μας στην  People for Business, εδώ και 12 χρόνια, είναι να συμβάλλουμε ενεργά σε μια καλύτερη κοινωνία, με ίσες ευκαιρίες για όλους. Σε μια υγιή οικονομία, που να δημιουργεί θέσεις εργασίας για όλους και κυρίως για τους νέους. Μέσα από δράσεις μας, στηρίζουμε την δια βίου εκπαίδευση, την ενίσχυση της εργασίας και της επιχειρηματικότητας και κατά συνέπεια, την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Χαρακτηριστικά, στις δράσεις μας για την ενίσχυση της εργασίας εντάσσονται μεταξύ άλλων:

  • Η υποστήριξη των μελών της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), σε θέματα καριέρας, στα πλαίσια του Career Support Program
  • Η υποστήριξη, των νικητών του Envolve Award Greece σε θέματα που σχετίζονται με το ανθρώπινο δυναμικό και η διδασκαλία των φιναλίστ με τις βασικές αρχές της επιχειρηματικότητας
  • Η επιχειρηματική εκπαίδευση και υποστήριξη 10 καινοτόμων ΜμΕ που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Επιτάχυνσης GAZELLE του ΕΒΕΑ το 2022.
  • H συμμετοχή, το 2020, στον πρώτο εκπαιδευτικό κύκλο του προγράμματος Tech Academy, που διοργάνωσε η Socialinnov με τη συνεργασία της People for Business, ενδυναμώνοντας το επαγγελματικό προφίλ των σπουδαστών που συμμετείχαν.
  • Η εκπαίδευση για 3 χρόνια, μέσω του εργαστηρίου “Market Yourself” – μια πρωτοβουλία του INNOVATHENS και της Samsung – σε πάνω από 500 υποψηφίους σε νέες δεξιότητες αναζήτησης εργασίας.
  • Το mentoring, μέσα από την μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία ΕΠΙΝΗΣΙΑ ΗΩΣ, που παρέχει συμβουλές και καθοδήγηση σε νέους που ζουν και εργάζονται στα απομακρυσμένα ελληνικά νησιά και στο Venture Garden, το οποίο δημιούργησαν το ALBA Graduate Business School του Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος και η Σχολή Επιχειρήσεων της Ανατολίας του Αμερικανικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, για την οικονομική ενδυνάμωση των συμμετεχόντων.

Παράλληλα, διαθέτουμε το 2% του ετήσιου τζίρου, για την στήριξη παιδιών και εφήβων που έχουν ανάγκη υγειονομικής περίθαλψης, οικογενειακής φροντίδας και αλλά και εκπαίδευσης. Στηρίζοντας ενεργά ιδρύματα όπως το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, το Χαμόγελο του Παιδιού και την ΕΛΕΠΑΠ. Γιατί τα παιδιά είναι οι σπόροι της κοινωνίας για το μέλλον και θεωρούμε χρέος μας να συμβάλλουμε ενεργά σε μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για κάθε παιδί – στην εκπαίδευση, στην υγεία και κυρίως στην αγάπη.