Η Αντιγόνη Ξιώνη στο Delphi Economic Forum IX

Η Αντιγόνη Ξιώνη στο Delphi Economic Forum IX

Η People for Business, Member of We R, συμμετείχε για μια ακόμη χρονιά στο ετήσιο Delphi Economic Forum, με ενεργή συμμετοχή της CEO της People for Business, Αντιγόνη Ξιώνη, σε τρία παράλληλα events.

Την Παρασκευή 12/4, στο πλαίσιο του CEO Initiative Master Class, του Fortune, τοποθετήθηκε σχετικά με  την τεχνολογία και την Τεχνητή Νοημοσύνη, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και τις δεξιότητες που θα χρειαστεί να εξελίξουν οι σύγχρονοι εργαζόμενοι και να επενδύσουν οι εταιρείες, στην ανάπτυξη μιας εταιρικής κουλτούρας που να εστιάζει στη δια βίου μάθηση και στον ρόλο του ανθρώπου και των εργαζομένων, προκειμένου να πάνε οι επιχειρήσεις ένα βήμα μπροστά και να συμβαδίσουν με τις τεχνολογικές εξελίξεις και την ψηφιακή εποχή, αποτελώντας μέρος της ψηφιακής επανάστασης.

Η People for Business ως χορηγός και μέλος της Ε.ΕΝ.Ε, συμμετείχε επίσης με εκπροσώπηση από την CEO της εταιρείας και στα δύο roundtable συζητήσεων της ένωσης, με θέμα την Ανάπτυξη και την Κυκλική Οικονομία.

Στην συζήτηση της Παρασκευής στο « Roundtable for Growth», η κα. Ξιώνη αναφέρθηκε στην διαρκή ανάγκη για ενασχόληση, επένδυση και μελέτη του σύγχρονου περιβάλλοντος, προκειμένου να αποκτούν οι εργαζόμενοι τα απαραίτητα Skills που υπαγορεύει η σύγχρονη αγορά εργασίας. Καθ’ ότι οι αλλαγές που εκτυλίσσονται στην σύγχρονη εποχή αναπτύσσουν ρυθμούς τέτοιους και οι ανάγκες που προκύπτουν, είναι αδύνατον να καλύπτονται από ένα παλαιότερο skill-set. Οι εργαζόμενοι οφείλουν να αναπτύσσουν τα soft-skills τους και την ικανότητα να μαθαίνουν και να προσαρμόζονται συνεχώς, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν να είναι αποδοτικοί στο επάγγελμά τους και κερδοφόροι για την επιχείρηση στην οποία εργάζονται.

Τέλος, το Σάββατο 13/4, η κα. Ξιώνη, συμμετείχε στο Working Brunch που διοργάνωσε η Ε.ΕΝ.Ε, στον εμβληματικό χώρο «π» Παγκόσμιο Κέντρο Κυκλικής Οικονομίας και Πολιτισμού.

Στην συζήτηση που έγινε γύρω από το πολύ επίκαιρο θέμα της Κυκλικής Οικονομίας και της Βιωσιμότητας, στην παρέμβασή της η κα. Ξιώνη αναφέρθηκε στην κομβική σημασία που έχει για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς σήμερα, το να επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους, που αποτελεί  το Α και το Ω για την επιβίωσή τους. Οι οργανισμοί οφείλουν να κατανοήσουν την ύψιστη σημασία του συνεχούς upskilling και reskilling, ιδιαίτερα σε νέες τάσεις που αφορούν στην κυκλική οικονομία καθιστώντας τους  ανθρώπους τους, αναντικατάστατούς στην αγορά εργασίας και  προσδίδει στους ίδιους αλλά και στον εργοδότη τους, το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που απαιτεί η νέα πραγματικότητα.

BACK TO LIST