Our Privacy Policy

At PfB, we care about the protection of your personal data and we are committed in securing your privacy, fully complying with the new General Data Protection Regulation 2016/679 (GDPR) of the European Union.

What personal data we collect and process:

Full Name, Age, Contact details (e-mail address, home address, telephone contact number), Your career history and future career aspirations, including compensation details, Information and certifications regarding your educational background and potential trainings All the information stated in your CV/Resume or/and the information you register in our forms when applying through our website

Why we need your data and how we process them

We collect and process your personal data for assessment purposes, to offer you the opportunity to find a new job in one of our Clients. Without processing your data, we will not be able to inform you about future job openings that may interest you. We are committed in using your personal data only for the below stated purposes: -To assess your skills, competencies, experience and knowledge -To contact you and inform you about any job opportunity, related to your skills, competencies, experience and knowledge -To share them with our local or international Clients, within the European Union, in order to explore the possibility of you filling one of their job vacancies. For clients outside of the European Union, we share your data following the same GDPR principles -To assess and develop your performance in your current role (only in case you participate in one of our Competency Assessment and Development Centers) -To offer you consulting and guidance in your next career step (only in case you participate in our Transition Counseling Service) -To obtain any information relevant to our recruitment and assessment process, with the purpose of placing you in a new job vacancy -To have all the necessary information needed for your payroll, in case you get hired by PfB -To produce anonymous statistical data regarding the Greek Labor market -To handle your potential complaints, according to the relevant legislation -If applicable, to send in your e-mail address our free quarterly Newsletter (from which you can unsubscribe at any time)

PfB has taken all necessary measures and has established relevant audit procedures to ensure that no unauthorized personnel will have access to your data and that they will not be published. We guarantee that without your previous consent, your personal data will not be used for any other purpose. PfB has taken all necessary actions to ensure that your data are secure, accurate and updated. We collect and process only the personal data we need and for the aforementioned purposes. PfB will not provide to third parties any information that may violate current legislation or could potentially harm any of her candidates/employees. We keep your data secured even after the end of our collaboration and for the period that is clearly stated below. PfB collects, processes and shares sensitive personal data only if there is a specific legal obligation or forced by a specific business reason or with the candidate’s/employee’s previous consent.

Sharing your data

PfB uses your personal data only for the business purposes related to her services and are clearly described above. We may share them with our local or international Clients within the European Union. For Clients outside of the European Union, we share your data following the same GDPR principles.

Duration of your data storage

All candidates’ data are stored in our database for 3 years. In case you are hired by PfB, we will keep your data for the period required by our legal obligations as employer and in accordance with all relevant regulations and requirements of public authorities (Labor Law, Tax authority, Social Security organization etc).

Your Rights

At any given time, you may ask for: -access and/or a copy of your personal data -rectification, moderation and/or update of your personal data -objection in processing or automated processing and/or erasure of your personal data (unless another legal or conventional obligation forces otherwise) -transferring your data to another controller -withdrawal of your previously given consent Also, you have the right to file a complaint on the Greek Data Protection Authority (www.dpa.gr).

For more information

Data Protection Officer (DPO) for People for Business Group is Mr Panos Baltas. You may contact him in case you require additional information on PfB’s Privacy Policy or want to file a complaint

phone. +30 210 6800251

email: info@pfb-group.com

Πολιτική Ιδιωτικότητας

Στην PfB νοιαζόμαστε για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των υποψηφίων μας και δεσμευόμαστε να τα χειριστούμε με κάθε εχεμύθεια, εφαρμόζοντας πιστά την σχετική πολιτική μας και τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων 2016/679 (GDPR).

Ποια δεδομένα σας συλλέγουμε κι επεξεργαζόμαστε

Ονοματεπώνυμο, Ηλικία, Στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διεύθυνση κατοικίας, σταθερό / κινητό τηλέφωνο), Παρούσα θέση εργασίας, προϋπηρεσία και επιθυμητές θέσεις με αντίστοιχα μισθολογικά δεδομένα, Πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευσή σας (τίτλοι σπουδών, επαγγελματικές εκπαιδεύσεις κλπ), Όσες πληροφορίες αναγράφετε στο βιογραφικό σας ή/και όσες πληροφορίες συμπληρώνονται από εσάς στα πεδία ηλεκτρονικής καταχώρησης μέσω του site της PfB

Για ποιο λόγο χρειαζόμαστε τα δεδομένα σας και πώς τα επεξεργαζόμαστε

Συλλέγουμε κι επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για να σας προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές πιθανότητες για να επιλεγείτε από τους πελάτες μας. Χωρίς την επεξεργασία των δεδομένων σας δεν θα είμαστε σε θέση να σας αξιολογήσουμε και να σας ενημερώσουμε για πιθανές θέσεις εργασίας που μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Δεσμευόμαστε ότι θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα αποκλειστικά και μόνο για:

να αξιολογήσουμε τις ικανότητες, δεξιότητες, εμπειρία και γνώσεις σας

να επικοινωνούμε μαζί σας και να σας πληροφορούμε για πιθανές θέσεις εργασίας, σε σχέση με τις ικανότητες, δεξιότητες, εμπειρία και γνώσεις σας

να τα κοινοποιούμε σε πελάτες μας, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, εντός των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να διερευνηθεί η περίπτωση να καλύψετε μια θέση εργασίας τους. Για πελάτες μας εκτός ΕΕ, η κοινοποίηση γίνεται σύμφωνα με τις εγγυήσεις που ορίζει ο νέος ΓΚΠΔ (GDPR), την αξιολόγηση και την ανάπτυξη της απόδοσης σας (αφορά μόνο την περίπτωση που συμμετέχετε σε Κέντρο Αξιολόγησης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων), να σας καθοδηγήσουμε συμβουλευτικά στο επόμενο επαγγελματικό σας βήμα (αφορά μόνο την περίπτωση που συμμετέχετε σε Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Μετάβασης Καριέρας), να έχουμε κάθε σχετική πληροφορία που θα συμβάλλει στη διαδικασία επιλογής και αξιολόγησης, με σκοπό την τοποθέτηση σας σε θέση εργασίας, να έχουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για την μισθοδοσία σας, σε περίπτωση πρόσληψης σας από τη PfB, να παράγουμε ανώνυμα στατιστικά στοιχεία, σχετικά με την αγορά εργασίας στην Ελλάδα, να χειριστούμε ενδεχόμενα παράπονα σας, με βάση τη σχετική νομοθεσία, κατά περίπτωση, να λαμβάνετε το δωρεάν τριμηνιαίο ενημερωτικό Newsletter μας στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο (από το οποίο μπορείτε να διαγραφείτε ανά πάσα στιγμή εφόσον το επιθυμείτε)

Η PfB έχει λάβει όλα τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για να εμποδίζει την πρόσβαση στα δεδομένα σας μη εξουσιοδοτημένου προσωπικού ή τη δημοσιοποίησή τους και έφαρμόζει τις κατάλληλες διαδικασίες ελέγχου για το σκοπό αυτό. Δεσμευόμαστε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς, χωρίς προηγουμένως να έχετε ενημερωθεί σχετικά και να έχετε δώσει την έγκρισή σας. Η PfB έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσει ότι κάθε πληροφορία που μεταφέρεται, προστατεύεται με κάθε νόμιμο τρόπο. Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε μόνο όποια και όσα δεδομένα είναι απαραίτητα για τους παραπάνω σκοπούς και φροντίζουμε να είναι πάντα ακριβή και να επικαιροποιούνται. Η PfB δεν παρέχει σε τρίτα μέρη καμία πληροφορία που μπορεί να αντίκειται στην ισχύουσα νομοθεσία και να βλάψει τόσο τους υποψηφίους όσο και τους εργαζομένους της. Η προστασία των προσωπικών δεδομένων συνεχίζεται και μετά το πέρας της συνεργασίας του υποψηφίου με την PfB και για χρονικό διάστημα που αναγράφεται παρακάτω. Η PfB συλλέγει, επεξεργάζεται και γνωστοποιεί ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μόνο εάν απαιτείται ώστε να είναι σύννομη ή εάν εξαναγκάζεται από σπουδαίο επιχειρηματικό λόγο ή με τη συγκατάθεση του υποψηφίου / εργαζόμενου.

Κοινοποίηση των δεδομένων σας σε τρίτους

Η PfB χρησιμοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς που συνδέονται με την παροχή των υπηρεσιών της και αναγράφονται παραπάνω. Τα προσωπικά σας δεδομένα μπορεί να ανακοινωθούν σε πελάτες μας, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, εντός των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για πελάτες μας εκτός ΕΕ, η κοινοποίηση γίνεται σύμφωνα με τις εγγυήσεις που ορίζει ο νέος ΓΚΠΔ.

Για πόσο χρονικό διάστημα διατηρούμε τα δεδομένα σας

Τα δεδομένα των υποψηφίων τηρούνται στα αρχεία μας για 3 έτη από τη λήψη τους. Σε περίπτωση που προσληφθείτε από την People for Business, είμαστε υποχρεωμένοι να διατηρούμε τα δεδομένα σας για όσο χρόνο απαιτείται από τις νόμιμες υποχρεώσεις μας ως εργοδότης (σε σχέση με τους δημόσιους φορείς, όπως φορολογικές αρχές, υπηρεσίες κοινωνικής ασφάλισης κλπ).

Τα δικαιώματα σας

Οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε να ζητήσετε: να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας και να λάβετε αντίγραφό τους ,τη διόρθωση, συμπλήρωση ή επικαιροποίησή τους, τη διαγραφή τους ή τον περιορισμό της επεξεργασίας τους (αν δεν μας δεσμεύει άλλη νομική ή συμβατική υποχρέωση), τη μεταφορά τους σε άλλο υπεύθυνο επεξεργασίας, την ανάκληση της συγκατάθεσής σας για την επεξεργασία των δεδομένων σας από εμάς. Σε αυτή την περίπτωση η επεξεργασία που πραγματοποιήθηκε στα δεδομένα σας πριν την ανάκληση της συγκατάθεσής σας διατηρεί τη νομιμότητά της.Επίσης, έχετε δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr).

For more information

Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (Data Protection Officer) της People for Business είναι ο κος Πάνος Μπαλτάς, στον οποίο μπορείτε να υποβάλετε τα αιτήματα ή τα παράπονά σας ή να ζητήσετε επιπλέον διευκρινίσεις και πληροφορίες για την πολιτική προστασίας δεδομένων της People for Business Group:

phone. +30 210 6800251

email: info@pfb-group.com